Concert Mastreechter Staar in Scheveningen

De Staar reisde 7 0ktober naar Scheveningen voor een concert ‘Terug naar de Kust III’ in de H. Antonius Abtskerk dat werd georganiseerd door het Comité Concert op Scheveningen (net zoals in 2019 trouwens). Voorafgaand aan het concert werden de zangers, net als in 2019 getrakteerd op een heerlijke maaltijd in ’t Havenpaleis in Scheveningen. Voor de warme maaltijd hadden we even tijd om de benen te strekken omdat we iets te vroeg waren. Na binnenkomst werden friet met Saté of vis, samen met groenten en aardappelkroketten snel geserveerd.

2023 scheveningen 1

We kregen koffie/thee en een dessert van het huis en het personeel werd bedankt voor het lekkere eten en snelle bediening door het zingen van de Twaalf rovers met Bèr Schellings in de hoofdrol.

Zoals gebruikelijk liepen we onder begeleiding van onze pianist Michiel Balhaus aan de vleugel in twee rijen naar het podium onder het zingen van het Conquest of Paradise voor een volledig uitverkochte kerk. Na twee korte speeches van de voorzitter van het Comité en dhr. Van Zanen, burgemeester van Scheveningen kon het concert echt beginnen. Onze dirigent Hennie Ramaekers haalde enkele herinneringen op van eerdere concerten in o.a. Den Haag en presenteerde het programma met veel humor en ook veel interactie met het publiek dat zeker gewaardeerd werd. Onder zijn deskundige leiding zongen we in de eerste helft naast het nummer Pacem, ‘Nader mijn God bij U (met zang van publiek)’, het Ave Maria met onze sopraan soliste Eline Meijs ook twee nieuwe nummers, namelijk het MLK (Martin Luther King) van U2 en Let all men sing. Daarnaast kwamen drie werken uit de Carmina Burana uitgevoerd n.l. O Fortuna, Ego Sum Abbas en In Taberna en werd de eerste helft afgesloten met het Limburgs Volkslied en het Dat is wat Scheveningen heeft. Dat laatste nummer werd door het publiek meegezongen en werd zoals enkele toeschouwers na het concert zeiden: zeer gewaardeerd.

Na de pauze, ging het concert verder met o.a. Moon River en een mooie solo van onze Bèr Schellings: If I were a rich man. Ook in tweede helft voerden we een nieuw werk uit, Bring him home uit de operette Les Misérables en met het zingen van Can you feel de love tonight uit de musical de Lion King, zong Bona Hutahaean zijn eerste solo tijdens een concert. Het daverende applaus dat Bona kreeg was misschien wel het grootste applaus van de hele avond.2023 scheveningen 2

Met het zingen van het Soldatenkoor uit de opera Faust kwam een einde aan de mooie avond waarin de Staar, dirigent en solisten een groot applaus kregen. Na uitreiking van de bloemen zong de Staar samen met onze Bas-Bariton solist Bèr Schellings traditiegetrouw nog de 12 Rovers met wederom een groot applaus.

Na een hapje en een drankje keerden we in de bus terugkijkend op een zeer geslaagde dag en concert terug naar Zuid-Limburg.