Zingen is een gezonde en prachtige hobby

Mail voor vrijblijvende informatie naar ledenzaken@mastreechterstaar.nl of bel 043 311 2633

Lucas Blommers, zangpedagoog

lucasblommersDe tenor Lucas Blommers kwam reeds op jeugdige leeftijd in contact met het professionele zingen. Bij het toenmalig vermaarde jongenskoor de "Oosterhoutse Nachtegalen" trad hij als jongenssopraan en solist veelvuldig op binnen en buiten Europa; o.a. voor de paus in Rome en de Sjah in Perzië.
Na het behalen van zijn 1e graads akte duits richtte hij zich op zijn studie solozang. Daarvoor studeerde hij bij Erna Spoorenberg en Cilly Dorhout. Zijn staatsexamen solozang absolveerde hij cum laude.
Als solist zong hij ondermeer in verschillende Bachcantates, het Requiem van Mozart en de Matthäuspassion van
Schütz.

Zijn liefde voor het zingen ligt echter voornamelijk bij de ensemblezang. Als lid van het Maastrichtse kamerkoor "Studium Chorale" o.l.v. Hans Leenders voert hij koormuziek uit alle eeuwen uit, waaronder veel hedendaagse composities. Bij dr. Alphons Kurris verdiepte hij zich in een verantwoorde interpretatie van het gregoriaans en is hij nu actief als solist binnen de "Schola Maastricht".

Zijn muzikale carrière maakte een opvallende wending, toen hij gevraagd werd zanger te worden van de vocal rock group "Rock4" uit Maastricht. Met dit professionele mannenkwartet voert hij bekende pop- en rocksongs uit in binnen- en buitenland, van Kiev tot Singapore.

Links:
      www.rock4.nl
      www.studiumchorale.nl
      www.scholamaastricht.nl
Ga terug ...