WE’LL MEET AGAIN.

/I//Valkenburg baadt in de zon. Het glooiende heuvelland is klaar voor de ontvangst van de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar en haar solisten.

Valkenburg, de bij uitstek Limburgse vakantieplek, weet deze avond een groot publiek naar zich toe te halen en aan zich te binden.

Onder het motto “We’ll meet again” brengt de Staar een ode aan de iconische zangeres Vera Lynn. Het lied, dat aan veel militairen in de oorlogsjaren van 80 jaar geleden troost bood.

Zij zouden elkaar, fysiek of geestelijk, weer ergens tegenkomen na deze barre tijd

2024 Openluchttheater 1Vanavond echter brengt dit lied een andere ontmoeting tot stand. De ontmoeting met oude bekenden zoals Marjon Lambriks, Hennie Ramaekers en Bèr Schellings. Een herhaling van 1977 in Wenen. De Wiener Musikverein bood toen het podium aan deze drie muzikale fenomenen met ondersteuning van “Eus Staar”.

De prachtige duetten en solo's van Marjon en Bèr gaven de aanwezigen herinneringen aan “Wiener Melange” en “Ein Abend in Wien”.

De zon, die in het begin van de avond overvloedig scheen werd bezongen door ons tenortalent Fabio Verga, die in 1977 nog geboren moest worden. O’sole mio, het Napolitaans zonnelied wat door de groten der aarde voor het voetlicht werd en wordt gebracht.

De Staar zelf stond, onder de voortreffelijke leiding van Hennie Ramaekers en Michiel Ballhaus, ook nu weer, haar mannetje. Terwijl Jan Martens het heden en verleden meesterlijk aan elkaar sprak.

Kortom dit concert behoeft wellicht in de toekomst nog een WE’LL MEET AGAIN!!!2024 Openluchttheater 2
(Foto: Bert Haandrikman)