Verenigingsleven

Naast het zingen staat ook het onderling sociaal contact binnen de vereniging hoog in het vaandel! De Staar kent een goede verenigingsband en de partners worden zoveel mogelijk betrokken bij verenigingsactiviteiten. Zoals de Nieuwjaarsborrel, het bezoek van de Stadsprins van Maastricht en de jaarlijkse Eucharistieviering in de Sint Servaas Basiliek. Dit is een speciale mis voor de levende en overleden leden van de Staar met daarbij de huldiging van de jubilarissen uit de vereniging. In november is de jaarlijkse Cecilia-feestavond.

Deze activiteiten zijn ook een compensatie voor het feit dat de mannen van de Staar vaker van huis zijn. Alle activiteiten, concerten, festiviteiten en dergelijke, worden georganiseerd door het bestuur en de zangers zélf. De vereniging steunt op een grote groep vrijwilligers. Alleen de dirigent, de pianist, de zangpedagoog en solisten, zijn gehonoreerde professionals.

Het bestuur van de Staar bestaat uit zeven leden. De bestuursleden zijn herkenbaar aan het rode lint met het Staarinsigne dat zij dragen op het Staarkostuum.

De Staar treedt op gekleed in zwarte smoking met bordeauxrode strik of licht gekleurd gilet met dito das strik. De smoking dient door de zanger aangeschaft te worden; de vereniging geeft nieuwe zangers hierbij een tegemoetkoming van € 150.

Bij binnenlandse en meerdaagse buitenlandse concertreizen wordt over het algemeen een eigen bijdrage in de kosten gevraagd.